Argan Ekstrakt
(Argan Extract)
(Argania Spinosa)

Cas No 223747-87-3

Fas'ın endemik olduğu Güney-Batı bölgesinde Argan Ağacı olarak bilinen Argania Spinosa ağacının adı “Hayat Ağacı” olarak adlandırılır. Argana köyünden geldiğine inanılır. Şifalı yağ veya meyvelerinin çekirdeğinden elde edilen “Sıvı Altın” olarak da bilinir. Boyu 15 metreye kadar ulaşan, çiçekleri sarı ve yeşil renklidir. Meyvesi sert kabukludur. Bu meyveden argan yağı elde edilir. Meyveleri Mayıs ayında olgunlaşır ve Haziran –Temmuz gibi aylarda hasat edilmeye başlanır. Bu ağaç sivri dikenlere sahip olduğu için hasat edilmesi biraz zordur. Yağı yüksek miktarda E vitamini içermektedir. Cilt altı yağı ve steroller gibi çeşitli bileşikler içermektedir. Omega 6 ve Omega 9 yağ bileşenleri bakımından da zengindir. Fas kadınları tarafından yıllarca hem sağlıklı beslenmek hem de güzellik için kullanılmıştır. Aynı zamanda romatizma sorunlarını gidermek için de kullanıldı.

Argan yağı kırmızımsı bir renge sahiptir. Kıvamı ise saf zeytin yağından daha koyu bir haldedir. Bugün, Argan Yağı sayısız doğal kozmetik ve farmasötik üründe saygın ve arzulanan bir madde olmaya devam ediyor.Antioksidan bileşiklerin yoğunluğu, bu yağı, özellikle yüz ve cilt üzerinde, doğal sağlık tedavilerinde son derece faydalı kılar.