Anason Ekstrakt
(Anise Extract)
(Pimpinella Anisum)

Cas No: 68917-26-0

Aromatik bitki olarak anason (Pimpinella anisum); İran, Hindistan, Türkiye ve diğer birçok sıcak ülkede yıllık yetişen bir bitkidir. Dünyadaki anason yağı üretimi yılda 40–50 ton arasındadır.

Anason yağı diğer adıyla Pimpinella anisum adı verilen bitkiden üretilir. Yaği renksizdir ve meyanköküne benzer bir kokusu vardır.

Anason yağı, özellikle Romalılar, Mısırlılar ve Yunanlılar tarafından eski uygarlıklar tarafından değerlendirildi. Romalılar 'mustaceus' olarak bilinen baharatlı bir kek içinde, Mısırlılar ekmekte, Rumlar ise sindirim sistemi üzerindeki sakinleştirici etkisinde kullandı.

Çok yönlü ve zengin bileşimler barındıran anason Temmuz ve Ağustos aylarında toplanır.

Yağ, kurutulmuş olgun meyvelerden ve tohumlardan buhar damıtması ile elde edilir.

Gıda, ilaç kozmetik sektörlinde kullanımı yaygındır.