Acıbadem Yagi
(Bitter Almond Oil)
(Prunus Amygdalus Var Amara)

Cas No: 8013-76-1

Acı badem, botanik adı prunus dulcis veya prunus amygdalus olan yaygın bir badem şeklidir. Badem bitkisi, Orta Doğu'nun bazı bölgelerinin yanı sıra Afrika ve Hindistan alt kıtalarına özgüdür fakat bol güneşli, kışları ılık geçen, suyu iyi akıntılı yerleri sever ve toprak ayırımı yapmaz. Badem, yenilebilir olan ve tüm dünyada kuru bir meyve olarak yaygın şekilde tüketilen bu bitkinin tohumudur.

Acı badem meyvesi, tıbbi ilaçlar içerisinde ve bu ilaçların yapım aşamasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu meyve keskin kokusuyla acı olduğunu daha tüketilmeden hissettirmektedir. Acı badem yağı, farklı çeşitlerde bademlerden yapılır. Kuru bir badem ağırlığının yaklaşık yarısı yağdır. Yağı en az ısıyla çıkarmak için olgunlaşmış bademler preslenerek elde edilir. Ilaç ve kozmetik sektörlerinde kullanılır.