Sodium Cocoly Isethionate ELFAN AT

Cas Number: 61789-32-0

INCI: Sodyum Cocoyl Isethionate


Sodyum Cocoyl Isethionate (SCI) çok hafif bir yüzey aktif maddedir ve sert suda etkili bir şekilde çalışmak üzere tasarlanmıştır.

Hindistan cevizi yağ asitlerinden elde edilir ve tamamen biyolojik olarak parçalanabilir. SCI, bebeklere yönelik ürünlerde ve göz makyajı temizleyicileri gibi hassas alanlar için kişisel temizleyicilerde kullanılabilecek kadar yumuşaktır.

SCI aynı zamanda mükemmel köpük özellikleri sergilerken ipeksi bir cilt hissi bırakır.


Kullanım: Sürfaktan formülasyonlarının ısıtılmış fazında %3 - 40

Çözünürlük: Suda çözünür

pH: (suda %1): 4,5 -7,5

Sodyum kokoil izetionat, izetionik asit ve hindistancevizi yağ asitlerinden türetilen hafif bir yüzey aktif maddedir (temizlik maddesi). Ham halde, genellikle beyaz granüler katılar olarak görünür.


Sodyum kokoil izetionat, kişisel bakım ürünlerinde nazik bir yüzey aktif madde olarak kullanılabilir, suyun yağ ve kirle karıştırılmasına yardımcı olur, böylece cildin doğal bariyerini sıyırmadan yıkanabilirler. Birçok hindistancevizi türevi temizleyici gibi, köpürmeye de katkıda bulunur ve cildi kurutmayan lüks kremsi bir köpük üretir. Ultra hafif özellikleri onu hassas veya hassas ciltler için ideal kılar ve genellikle hayvan kaynaklı sodyum tuzlarına bitki bazlı bir alternatif olarak kullanılır.


Diğer isimler: C6H11NaO5S, Sodyum Cocoyl Ethyl Ester Sulfonate; Yağ Asitleri, Hindistan Cevizi Yağı, Sülfoetil Esterler, Sodyum Tuzları. Sodyum kokoil izetionat (SCI), şampuanları ve sabunları köpüren ve temizleyen katı bir yüzey aktif maddedir.


Yüzey aktif maddeler, hidrofobik bir kuyruk ve hidrofilik bir kafaya sahip organik bileşiklerdir. Bu, yağı ve suyu çekerek bir formüldeki tüm farklı bileşenlerin birbirine karışmasına yardımcı oldukları anlamına gelir. Aynı zamanda ciltten ve saçtan sebum ve kiri çekebilecekleri ve su ile yıkanmalarına izin verebilecekleri anlamına gelir.


Hindistan cevizi yağındaki yağ asitlerinden elde edilen SCI'nin cilt ve saç derisi üzerinde çok hassas olduğu bilinmektedir, bu yüzden bazen "bebek köpüğü" olarak anılır. Bu bileşik, sodyum lauril sülfat (SLS) gibi yaygın olarak bilinen yüzey aktif maddelerden kaçınmak isteyen kişiler için sülfat içermeyen iyi bir alternatiftir.

0212 924 18 58