Ecorol 16 98 Cetyl alcohol Setil Alkol

Cas Number: 36653-82-4

Setil alkol. Ecogreen Oleochemicals tarafından üretilen ECOROL® 16/98 bir yüzey aktif maddedir. Bir tür doymuş yağ alkolüdür. Temizlik, koku ve diğer kişisel bakım ürünlerinde kullanılır. Kosher, Helal, ISO 9001 ve RSPO SCC'den sertifikalandırılmıştır. Ecoroller, yüzey aktif maddeler için kimyasal ara ürünler olan ve kişisel bakım ve ev bakım ürünleri, farmasötik formülasyonlar, zirai kimyasallar ve endüstriyel kullanımlar gibi çeşitli uygulamalarda kullanılan doymuş yağ alkolleridir. ECOROL® 16/98 alkol, çeşitli kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör, koyulaştırıcı ve yüzey aktif madde olarak işlev gören bir yağlı alkoldür. Setil alkol, yağlı alkol olarak sınıflandırılan organik bir bileşiktir. Yağ alkolleri, alkoller ile yağ asitleri veya yağlar arasında bir melezdir. Adında alkol olduğu için setil alkolün cildi kuruttuğuna dair genellikle bir yanlış anlama vardır. Gerçek aslında tam tersidir. ECOROL® 16/98 alkol, cildi alerjenlerden, bakterilerden ve nem kaybından korumaya yardımcı olur ve ürünlerin dokusunu iyileştirir.


Setil alkol ECOROL® 16/98, 1817 yılında Fransız kimyager Michel Chevreul tarafından, ispermeçet balina yağından elde edilen mumsu bir madde olan ispermeçeti potasyum hidroksitle ısıttığında keşfedildi. ECOROL® 16/98 Soğutulduktan sonra setil alkol pulları geride kaldı. Böylece setil adı, ilk izole edildiği balina yağından türemiştir. Ancak, ispermeçet balinaları nesli tükenmekte olan bir tür olmaya karşı savunmasız olduklarından, setil alkol artık ispermeçet balina yağından elde edilmez. Modern setil alkol üretimi, palmiye yağından elde edilen palmitik asidin indirgenmesine dayanır. Bu nedenle setil alkole palmitil alkol de denir. ECOROL® 16/98 Setil alkol, petrol endüstrisinin yan ürünlerinden de elde edilebilir. Setil alkol, beyaz, mumsu bir katı şeklinde gelir.

Setil alkolün kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yumuşatıcı, emülgatör, koyulaştırıcı ve yüzey aktif madde olarak kullanım dahil birçok işlevi vardır.


yumuşatıcı

Bir yumuşatıcı olarak setil alkol, ciltteki pürüzleri yumuşatma ve pürüzsüzleştirme yeteneğine sahiptir, bu da pürüzlü ve kuru cildi azaltmaya yardımcı olur. Yumuşatıcılar ayrıca tıkayıcı maddelerdir, yani ciltten su kaybını önlemeye yardımcı olan bir koruma tabakası sağlarlar.

Cilt bariyeri ve nemlendirme

Yumuşatıcı olarak, topikal olarak uygulanan setil alkol, cildi yumuşatma ve yatıştırma özelliğine sahiptir. Bu bileşeni oluşturan yağ asitleri, cilt üzerinde havayı ve diğer çevresel unsurları dışarıda tutarken nemi etkili bir şekilde hapseden bir bariyer oluşturur. Bu nedenle setil alkol, kuru, pul pul dökülen cildi iyileştirmek için tasarlanmış kremler, losyonlar ve merhemlerde kullanılabilir. Yumuşatıcılar, cildin sağlığı için hayati önem taşıyan cildin doğal bariyerini korumaya yardımcı olur. Cildin doğal bariyerinin bozulması, egzama, dermatit ve sedef hastalığı gibi durumlarla ilişkilendirilmiştir.


Doku

Setil alkol ayrıca cilt bakım ürünlerinin viskozitesini iyileştirmeye yardımcı olabilecek bir koyulaştırıcı madde olarak da işlev görür. Setil alkol esas olarak formülasyonların dokusunu iyileştirmek, duyulara daha çekici hale getirmek için kullanılır. Bu, bir ürün için önemli bir unsur gibi görünmese de, temel bileşenlerin cilde eşit bir şekilde dağılabilmesi için ürünün ayrılmamasını veya topaklanmamasını sağlamak hayati önem taşır. Setil alkolün bunu yapmasının ana yolu, koyulaştırıcı görevi görmektir. Kıvam arttırıcılar, cilde kıvamı, viskoziteyi veya yapışmayı iyileştirir. Viskozite terimi, 'kalınlık' kavramına karşılık gelir, örneğin bal sudan daha yüksek bir viskoziteye sahiptir. Böylece setil alkol, formülleri koyulaştırmak, gövde ve viskozite eklemek için kullanılabilir.


sürfaktan

Setil alkol ayrıca bir yüzey aktif madde olarak işlev görür. Yüzey aktif madde, yüzey aktif madde için kısa terimdir. Yüzey aktif maddeler, iki madde arasındaki yüzey gerilimini azaltan bileşiklerdir. Yüzey aktif maddelerin başka bir işi, yağları ve katı yağları yağdan arındırmak ve emülsifiye etmek ve kiri askıya alarak bunların yıkanarak uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Bu, kirleri ciltten uzaklaştırmak ve temizlemelerini sağlamak için harikadır. Bu mümkündür, çünkü yüzey aktif madde molekülünün bir ucu suya çekilirken diğer ucu yağa çekilir. Böylece yüzey aktif maddeler, gün boyunca cildinizde biriken yağı, kiri ve diğer yabancı maddeleri çeker. Bu özelliklerinden dolayı setil alkol birçok farklı temizleyicide ve vücut yıkamasında bulunabilir. Setil alkol ayrıca formülasyonların köpürme kapasitesini arttırır.

0212 924 18 58