Alpha Arbutin

Cas Number: 84380-01-8

Alpha Arbutin, yaşlılık lekelerinin görünümünü azaltır ve cilt tonunu iyileştirmeye yardımcı olabilir. %1'lik standart bir konsantrasyona karşı %2'lik yüksek bir konsantrasyonda kullanılır ve gelişmiş teslimat için yeni nesil bir Hyaluronik Asit formu ile desteklenir. Alfa Arbutin, Arbutin veya Beta Arbutin'den çok daha güçlüdür.


Not: Formülasyonun pH'ı ideal değilse Alpha Arbutin, su varlığında bozunmaya karşı son derece hassastır. Bu formülün pH'ının, Alpha Arbutin'in bozulmasını en aza indirmek için en uygun pH olduğu gösterilmiştir.

Arbutin, yaban mersini, dut ve nar gibi birçok bitki kaynağında bulunan doğal olarak oluşan bir bileşiktir, diyor dermatolog ve Fulton, Maryland'deki Eternal Dermatology'nin kurucu direktörü Ife Rodney, M.D.. "Arbutin" ve "alfa arbutin" genellikle eşanlamlı veya birbirinin yerine kullanılır; alfa arbutin, cilt bakım ürünlerinde en sık bulunan kimyasal olarak sentezlenmiş versiyonudur. Ayrıca başka bir varyant olan beta arbutin var, ancak bunu arama zahmetine girmeyin; New York City'deki Union Square Laser Dermatology'de kurul onaylı bir kozmetik dermatolog olan Y. Claire Chang, M.D., bazı çalışmaların alfa arbutinin beta arbutinden on kat daha etkili olduğunu gösterdiğini belirtiyor.


Alfa Arbutin Deride Nasıl Çalışır?

Alfa arbutin, parlaklaştırıcı bir bileşendir çünkü en etkili cilt aydınlatıcı ve leke giderici aktiflerden biri olan hidrokinonun bir türevidir. Yavaş yavaş solan karanlık noktalarda bir şampiyon olsa da, biraz, iyi, şüpheli bir güvenlik profiline sahip. İşin püf noktası: hidrokinon canlı hücreler için toksik olabilir ve Dr. Chang'e göre okornoz (cilt dokusunda mavimsi-siyah bir renk değişikliği) ve tahriş gibi yan etkiler için potansiyele sahiptir. Bu nedenle, malzemeyi bir seferde yalnızca birkaç ay boyunca kullanabilirsiniz ve ayrıca AB'de tamamen yasaklanmasının nedeni budur. ve Japonya.


Hydroquinone β-D-glucopyranoside olarak da adlandırılan alfa arbutin, yabanmersini bitkisinde doğal olarak bulunan doğal olarak oluşan bir antioksidan ve cilt parlatıcıdır. Melanin oluşumunu azaltır, yaşlılık lekelerinin, çillerin, melazmanın ve iltihap sonrası pigmentasyonun görünümünü iyileştirir. Hidrokinon üzerindeki hidroksil (-OH) gruplarından birinin yerini alan bir şeker molekülü anlamına gelen glikosile edilmiş bir hidrokinon molekülüdür. Hidrokinon, cilt aydınlatmasında altın standart olarak görülür, ancak bu iyi çalışılmış tirozinaz inhibitörünü çevreleyen, cilt hassaslaşması, oksidatif yan ürünlerden kaynaklanan melanositotoksisite ve uzun süreli sonuçların bir sonucu olarak eksojen okronoz (mavi-siyah lekeli pigmentasyon) gibi endişeler vardır. uygulama.1,2 Alfa arbutin, hidrokinona daha tolere edilebilir bir alternatiftir ve bazen "doğal hidrokinon" olarak anılır. Alfa arbutin, moleküler yapısı nedeniyle hidrokinona benzer şekilde çalışır, ancak tahrişi ve melanositotoksisiteyi azaltır. Alfa arbutin, eksojen okronoz açısından bir risk oluşturmaz ve minimal tahriş ve duyarlılık riski oluşturur, bu da onu hidrokinona daha tolere edilebilir bir alternatif haline getirir.

0212 924 18 58