Sodium lauroyl lactylate Sodyum lauroil laktilat

Sodium lauroyl lactylate

CAS No: 13557-75-0

Sodyum lauroil laktilat, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yüzey aktif madde, emülgatör ve nemlendirici olarak kullanılan doğal olarak türetilmiş bir bileşendir. Diğer bileşenlerin cilde iletimini arttırmak ve ürünlerin kokusunu uzatmak için de kullanılır.

Sodyum lauroil laktilat, laurik asit ve laktik asit reaksiyonunun bir sodyum tuzudur. Laurik asit, onu orta zincirli bir yağ asidi yapan 12 karbonlu bir atom zincirine sahip doymuş bir yağ asididir.

Sodium lauroyl lactylate Sodyum lauroil laktilat, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yüzey aktif madde, emülgatör ve nemlendirici olarak kullanılan doğal olarak türetilmiş bir bileşendir. Sodium lauroyl lactylate Diğer bileşenlerin cilde iletimini arttırmak ve ürünlerin kokusunu uzatmak için de kullanılır.
Sodium lauroyl lactylate
Sodyum lauroil laktilat, laurik asit ve laktik asit reaksiyonunun bir sodyum tuzudur. Laurik asit, onu orta zincirli bir yağ asidi yapan 12 karbonlu bir atom zincirine sahip doymuş bir yağ asididir. Sodium lauroyl lactylate Yağ asitleri, katı ve sıvı yağların yapı taşlarıdır. Sodium lauroyl lactylate Laurik asit, hindistancevizi yağından elde edilebilen ana yağ asitlerinden biridir. Denklemin diğer yarısı olan laktik asit, sütten elde edilen bir alfa-hidroksi asittir. Bu iki doğal bileşen, sodyum lauroil laktilat oluşturmak üzere birlikte reaksiyona sokulabilir. Sodyum lauroil laktilat kozmetik sektöründe kullanımının yanı sıra gıda katkı maddesi olarak FDA onaylı gıda emülgatörü olarak kullanılmaktadır. Sodyum lauroil laktilat, kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin dokusunu ve verdiği hissi geliştirmek için kullanılır. Sodium lauroyl lactylate Ayrıca cildi nemlendirmeye yardımcı olma ek yararına da sahiptir. Sodyum lauroil laktilat, esas olarak formülasyonu geliştirmek için kullanıldığı için cilde herhangi bir spesifik fayda sağlamaz. Cildi nemlendirme faydası azdır ve önemli bir bileşen olarak kullanılmadığı anlamına gelir. Çoğu malzemeyle iyi çalışır. Sodium lauroyl lactylate Sodyum lauroil laktilat doğal bir yüzey aktif maddedir, yani iki sıvı veya bir sıvı ve bir katı gibi iki madde arasındaki yüzey gerilimini düşürür. Sodium lauroyl lactylate Bu, fazla yağın ve kirin ciltten kolayca yıkanmasını sağlar, bu nedenle sodyum lauroil laktilat genellikle şampuan ve temizleyici gibi temizlik ürünlerinde bulunabilir. Sodium lauroyl lactylate Sodyum lauroil laktilatın temizlik ürünlerinde iyi çalışmasının bir başka nedeni de yumuşak, hafif bir köpük üretme yeteneğidir. Cildi tahriş etmeyen veya kurutmayan nazik bir temizleme maddesi olarak kabul edilir. Sodium lauroyl lactylate Sodyum lauroil laktilat ayrıca kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde emülgatör olarak işlev görür. Hem su hem de yağ bileşenleri içeren ürünler için emülgatörler gereklidir. Sodium lauroyl lactylate Su ve yağ bazlı malzemeleri karıştırdığınızda, ayrılmalarını veya ayrılmalarını önlemek zor olabilir. Bu sorunu çözmek için, bir ürünün kıvamını iyileştirmek için cilt bakımı faydalarının eşit dağılımını sağlayan bir emülgatör eklenebilir. Sodyum lauroil laktilatın nemlendirici özellikleri öncelikle laurik asitten gelir. Bir yağ asidi olarak laurik asit cildi yağlar ve cildin yüzeyinde suyun buharlaşmasını önlemeye yardımcı olan koruyucu bir bariyer oluşturur. Sodium lauroyl lactylate Laurik asit aynı zamanda antimikrobiyal aktivitesiyle de bilinir, bu nedenle akneye meyilli ciltlerde sıklıkla kullanılan etkili bir bileşen olarak kabul edilir.
Sodium lauroyl lactylate
Sodyum omurgası nedeniyle, sodyum lauroil laktilat cildin üst katmanlarına kolayca nüfuz etme yeteneğine sahiptir. Sodyum lauroil laktilat emildikten sonra cildi nemlendirmeye ve ayrıca diğer aktif bileşenlerin dağıtımını artırmaya çalışır. Ek olarak, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde koku bileşenlerinin koku salınımını uzatmak için sodyum lauroil laktilat kullanılabilir. Sodium lauroyl lactylate