Sodium cocoamphoacetate CAS Number 90387-76-1

Sodium cocoamphoacetate

CAS No: 90387-76-1

Sodyum kokoamfoasetat, hindistancevizinden elde edilen amber renkli bir sıvıdır. Meyveli bir kokusu vardır. Hindistan cevizi, cocos nucifera veya hindistancevizi palmiye ağacında yetişir. Hindistan cevizi avuç içi, yıllık yağışın düşük olduğu tropik bölgelerde dünya çapında yetişir.

Sodyum kokoamfoasetat, hindistancevizinden elde edilen amber renkli bir sıvıdır. Meyveli bir kokusu vardır. Hindistan cevizi, cocos nucifera veya hindistancevizi palmiye ağacında yetişir. Hindistan cevizi avuç içi, yıllık yağışın düşük olduğu tropik bölgelerde dünya çapında yetişir. Yaygın olarak yetiştirilen, sağlıklı hindistancevizi avuçları yılda 50 fındık üretir ve ağaç, yiyecek ve içeceklerden liflere, inşaat malzemelerine ve doğal malzemelere kadar her şeyi üretmek için kullanılabilir. Sodyum kokoamfoasetat, su ve yağın karışmasını sağlayan ve her şeyin temiz olmasını sağlayan bir yüzey aktif maddedir. Ayrıca köpük kapasitesini arttırır ve köpükleri stabilize eder. Şampuan, köpük, tıraş kremi, sabun, saç kremi, makyaj ve diğer ürünler gibi kişisel bakım ürünlerinde bulunur. Aynı zamanda çok amaçlı temizleyicilerde de kullanılır. Yüzey aktif madde ve temizleyici olarak sodyum kokoamfoasetat kullanıyoruz. Kozmetik İçerik İncelemesi, içeriği kozmetik ürünlerde kullanım için güvenli kabul etmiştir. Whole Foods, içeriği vücut bakımı kalite standartlarında kabul edilebilir bulmuştur. Araştırmalar, içeriğin tipik olarak cilt veya göz tahriş edici olmadığını gösteriyor. sodyum kokoamfoasetat, bir imidazolin üretmek için hindistancevizi asidinin aminoetil etanolamin ile reaksiyona sokulmasıyla yapılır. Daha sonra sodyum hidroksit varlığında monoklorasetik asit veya monokloropropiyonik asit ile reaksiyona girer. Bu, %40 ila %50 katı içeren amber sıvılar olarak sağlanan mono- veya dikarboksilatlı ürünler oluşturur. Sodyum klorür eklenmesi karışımı daha viskoz hale getirir.