top of page

Sodium Ascorbyl phosphate

Sodium Ascorbyl phosphate

CAS No:

Sodyum askorbil fosfat (SAP), turunçgiller, guava, brokoli, dolmalık biber ve daha fazlası gibi gıdalarda bulunan temel bir besin maddesi olan C vitamininin bir türevidir.

Sodyum askorbil fosfat (SAP), turunçgiller, guava, brokoli, dolmalık biber ve daha fazlası gibi gıdalarda bulunan temel bir besin maddesi olan C vitamininin bir türevidir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemlidir, bir antioksidan olarak işlev görür ve topikal olarak uygulandığında güçlü bir şekilde besleyicidir.Sodyum askorbil fosfat (kısaca SAP), askorbik asidin bir fosfat ile birleştirilmesinden elde edilen stabil, suda çözünür bir C vitamini formudur. C vitamininin en çok araştırılan formu olan saf askorbik asidi serbest bırakmak için derideki enzimlerle birlikte çalışan bir tuz.

Saf C vitamini gibi, sodyum askorbil fosfat da cilt üzerinde ve içinde bir antioksidan işlevi görür. Daha yüksek miktarlarda kullanıldığında, donuk bir cilt tonunu aydınlatmak, kırışıklıkları yumuşatmak, cildi gözle görülür şekilde sıkılaştırmak ve renk bozulmalarını azaltmak için etkili olabilir.

Cilt bakımında sodyum askorbil fosfatın olağan konsantrasyonu %0,2-3 arasında değişir; bu, cildin çevresel savunmasını iyileştirmeye yardımcı olmak için etkili bir aralık ve özellikle yağda çözünen E vitamini ile eşleştirildiğinde, antioksidan sinerji için her ikisinin de stabilitesini artıran hedef çizgileri ve kırışıklıkları. içindekiler.

Aynı miktarda askorbik asitle yapılan karşılaştırmalı bir çalışmada %5'lik bir sodyum askorbil fosfat konsantrasyonunun, göz çevresindeki cilde eşdeğer kırışık yumuşatma ve elastikiyet artırıcı fayda sağladığı gösterilmiştir.

%3'ün üzerindeki miktarlar, renk bozulmalarını hedeflemek için gerekli kabul edilir, araştırmaların bu endişeyi hedeflemek için askorbik asit çalışmalarının gösterdiği aralığa benzer şekilde.

Ayrıca %1 ve %5 sodyum askorbil fosfat konsantrasyonlarının, muhtemelen cildi yatıştırıcı etkisinden dolayı sivilcelerle bağlantılı faktörleri etkileyebileceğini gösteren araştırmalar da vardır. Bu nedenle, C vitamininin bu formu, benzoil peroksit ve salisilik asit içeren akne karşıtı ürünlere etkili bir yardımcı olabilir.

Diğer C vitamini formları ile birlikte cilt bakım ürünlerinde kullanıldığı için güvenli kabul edilir. C vitamininin bu çok yönlü formu hem su hem de yağ bazlı formüllerde bozulmadan çalışır, ancak bu etkileyici kararlılığa rağmen paketleme hala önemlidir. Bunun nedeni, bu tür bir stabilitenin aşılmaz olmamasıdır, yani sürekli olarak ışığa ve havaya maruz kalmak, saf C vitamini (askorbik asit) ile olduğu kadar hızlı olmasa da etkinliğini hala zayıflatabilir.

bottom of page