top of page

SILFAR SE88 Simetikon

SILFAR SE88 Simetikon

CAS No:

SILFAR® SE 88 bir silikon köpük önleyici emülsiyondur. Gıda ve ilaç sektörleri, fermantasyon süreçleri ve zirai kimyasal formülasyonlar için tavsiye edilir.

SILFAR® SE 88 bir silikon köpük önleyici emülsiyondur. Gıda ve ilaç sektörleri, fermantasyon süreçleri ve zirai kimyasal formülasyonlar için tavsiye edilir. 1. Farmasötik kullanım

SILFAR® SE 88, ABD Farmakopesi'nin güncel versiyonu kapsamındaki “Simetikon Emülsiyonu” monografisinin saflık gereksinimlerini karşılar.

Avrupa Farmakopesinde simetikon emülsiyonları için bir monograf bulunmamaktadır. Bununla birlikte, bileşenler ilgili monografların saflık gerekliliklerine uygundur.

SILFAR® SE 88, cGMP altında üretilir ve aktif farmasötik bileşen (API) olarak kullanıma uygundur, örn. antiflatulans ve antasit preparatlarında. Sindirim kanalındaki şişkinliği önlemek veya rahatlatmak için köpük önleyici bir madde olarak ve örn. mide mukoza zarı.

Genellikle fermantasyon müstahzarları ile birleştirilir.

Hastalara uygulandığında, köpük önleyici SILFAR® SE 88 içeren preparatlar, X-ışını, ultrasonik veya gastroskopik muayeneleri engelleyebilecek her türlü şişkinliği ortadan kaldırır.

SILFAR® SE 88 ayrıca süspansiyon formunda sıvı preparatlar yapmak için de kullanılabilir.

SILFAR® SE 88 ayrıca, özellikle USP / EP uyumlu ürünlerin zorunlu olduğu durumlarda, aktif madde ekstraksiyonu ve solvent geri kazanımı gibi fermantasyon ve sonraki proseslerde köpük önleyicidir.

2. Gıda işlemede kullanım

SILFAR® SE 88, E 900 bazlı bir silikon sıvı emülsiyonudur ve Avrupa'da sadece gıda işleme yardımcısı olarak kullanılabilir. Bu nedenle, nihai gıdada ürünün sadece teknik olarak kaçınılmaz izlerinin kalması gıda maddesinin üreticisi tarafından sağlanmalıdır.

SILFAR® SE 88, gıda sektöründe (örneğin sebze işleme, içecekler) kuvvetli köpüren, sulu sistemlerde kullanılır.

3. Gıda ile temas

SILFAR® SE 88'in bileşenleri, gıda ile temas etmesi amaçlanan temel ürünler için aşağıdaki düzenlemelerin olumlu listelerinde yer almaktadır

bottom of page