Propil Paraben

Propil Paraben

CAS No:

Propil paraben, gıda, ilaç ve kişisel bakım ürünleri endüstrileri tarafından kullanılan paraben koruyucu ailesindendir. Parabenler, mikropların büyümesini önlemek için çok çeşitli kişisel bakım ürünlerinde ve yiyeceklerde kullanılan koruyuculardır.

Propil paraben, gıda, ilaç ve kişisel bakım ürünleri endüstrileri tarafından kullanılan paraben koruyucu ailesindendir. Parabenler, mikropların büyümesini önlemek için çok çeşitli kişisel bakım ürünlerinde ve yiyeceklerde kullanılan koruyuculardır. Bu endokrin bozucu kimyasallar deri, kan ve sindirim sistemi yoluyla emilebilir.

Şampuanlar, saç kremleri, losyonlar, yüz ve duş temizleyicileri ve keseler

Etil paraben, butil paraben, metil paraben, propil paraben, izobutil paraben, izopropil paraben, -paraben ile biten diğer bileşenler

Parabenler aslında benzer moleküler yapıya sahip birkaç farklı kimyasaldır. Çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak bulunan birkaç tanesi: etil paraben, butil paraben, izobütil paraben, izopropil paraben, metil paraben ve propil paraben.

Metil paraben ve propil paraben bunlardan en yaygın olanlarıdır.
Parabenler, mikropların büyümesini engelledikleri için şampuanlar, saç kremleri, losyonlar ve yüz ve duş temizleyicileri gibi önemli miktarda su içeren kişisel bakım ürünlerinde en yaygın olanıdır. Kozmetik Bileşen İncelemesi [düzenleme bölümüne bağlantı] tek bir üründe tekli (%0,4'e kadar) ve toplam paraben konsantrasyonları (%0,8'e kadar) için konsantrasyon limitleri önerirken, bu öneriler aşağıdakiler nedeniyle çeşitli ürünlerdeki parabenlere maruz kalmayı hesaba katmaz. tek bir birey.

Parabenler, ABD'den alınan neredeyse tüm idrar örneklerinde bulunur. Etnik, sosyoekonomik veya coğrafi kökenleri ne olursa olsun yetişkinler. Bir biyoizleme çalışmasında, ergenler ve yetişkin kadınların idrarlarında benzer yaştaki erkeklere göre daha yüksek metilparaben ve propilparaben seviyeleri vardı.

2004 yılında İngiltere'de yapılan bir çalışmada, incelenen 20 kadından 19'unun meme tümörlerinde beş paraben izi tespit edildi. Bu küçük çalışma, parabenler ve meme kanseri arasında nedensel bir ilişki olduğunu kanıtlamaz, ancak önemlidir, çünkü kimyasalın cilde nüfuz etme ve meme dokusunda kalma yeteneğinin bir göstergesi olan - vücudun metabolizması tarafından değiştirilmeyen - bozulmamış parabenlerin varlığını tespit etti. . Daha yakın tarihli bir çalışma, memenin koltuk altı kadranında (koltukaltına en yakın bölge) bir paraben, n-propilparaben, daha yüksek seviyelerde bulundu.Bu, meme tümörlerinin en yüksek oranının bulunduğu bölgedir, ancak memedeki paraben konsantrasyonu doku örnekleri, bireysel kadınlarda meme tümörlerinin yeri ile ilgili değildi.

Parabenler suda çözünmezler ve cilde nüfuz edebilirler. Sonuç olarak, bir ürünün veya parabenler içeren birden fazla ürünün tekrar tekrar uygulanması, neredeyse sürekli maruz kalma anlamına gelebilir. Kişisel bakım ürünlerinde parabenlerin her yerde bulunması, bunu makul bir senaryo haline getiriyor.