Potasyum setil fosfat

Potasyum setil fosfat

CAS No: 84861-79-0

Potasyum setil fosfat, çeşitli kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yüzey aktif madde ve emülgatör olarak kullanılan bir bileşendir.

Potasyum setil fosfat, çeşitli kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde yüzey aktif madde ve emülgatör olarak kullanılan bir bileşendir. Potasyum setil fosfat, çok işlevli bir yağlı alkol olan fosforik asit ve setil alkol esterlerinin kompleks bir karışımının bir potasyum tuzudur. Stabilizasyonu zor olan yağ/su emülsiyonları için standart bir emülgatör veya yüzey aktif madde görevi gören beyaz veya bej bir toz. SPF korumasını artırmaya yardımcı olur ve bu nedenle güneş kremlerinde ve diğer kozmetik formülasyonlarında kullanılır. otasyum Setil Fosfat. UV filtreleri ve yumuşatıcılar için en etkili su içinde yağ anyonik (EO içermeyen) O/W emülgatördür. Çok çeşitli yağ karışımları ve UV filtreleri ile iyi bir stabiliteye sahiptir. UV filtrelerinin Güneş Koruma Faktörünü (SPF) artırmaya bile yardımcı olur. Potasyum Cetyl Phosphate, iyi yayılma kabiliyeti ve hoş bir cilt hissi ile kararlı, suya dayanıklı güneş kremi formülasyonlarının üretimi için özellikle uygundur.

Potasyum Setil Fosfat, sıcak suda çözünür olduğu için kullanımı kolaydır. Çözeltide dağılma, ıslanma veya balık gözü olmadan emülsiyon imalatında kullanımı Poliakrilik Asitten daha kolaydır. Nötralize formda gelir, yani kullanıma hazırdır ve hızlı, öngörülebilir viskozite verir. Bu ürün, emülsiyonunuzun istenen viskozitesini hızlı ve tekrarlanabilir bir şekilde elde etmek için önemli olan potasyum tuzuna önceden nötralize edilmiştir.