top of page

PEMULEN Karbomer

PEMULEN Karbomer

CAS No:

Pemulen, sanatın korunmasında şu anda sulu ve solvent jelleri yapmak için kullanılan Carbopol reçinelerine benzer bir poli akrilik asitten oluşan bir blok kopolimerden oluşan bir polimerik emülgatördür.

Pemulen, sanatın korunmasında şu anda sulu ve solvent jelleri yapmak için kullanılan Carbopol reçinelerine benzer bir poli akrilik asitten oluşan bir blok kopolimerden oluşan bir polimerik emülgatördür. Bunlar, kendileriyle hazırlanan emülsiyonlara sayısız fayda sağlayan yeni su içinde yağ (o/w) emülgatörleridir. Pemulen™ polimerik emülgatörler, akrilik asit ve allil pentaeritritol ile çapraz bağlanmış C10-C30 alkil akrilatın yüksek moleküler ağırlıklı kopolimerleridir. Bu farmasötik eksipiyanlar, stabil su içinde yağ emülsiyonları oluşturmak için etkili emülsifikasyon özellikleri sağlar. Pemulen polimer eksipiyanları hem hidrofilik hem de hidrofobik kısımlar içerir ve mükemmel jel oluşturan polimerler olarak hizmet eder, süspanse edilmiş yağ damlacıkları etrafında bir ağ oluşturur ve genellikle ilave yüzey aktif maddelere ihtiyaç duymadan olağanüstü emülsiyon stabilitesi sağlar.

Bu farmasötik eksipiyan emülgatörleri, topikal ilaç dağıtımı, transdermal ilaç dağıtımı ve oftalmik ilaç dağıtımı gibi diğer mukozal uygulamalarda kullanım için idealdir. Pemulen polimerleri, düşük tahriş edici kremler ve losyonlar oluşturmaya yardımcı olarak, optimum estetik, his ve membrana ilaç penetrasyonu ve ayrıca etkili, tahriş edici olmayan emülsiyon göz damlaları sağlar. Pemulen akrilik asit polimer eksipiyanları ayrıca, çözünmeyen partiküllerin süspansiyonu ve stabilizasyonuna izin vermek için viskozite oluşturma ve yüksek verim değeri sağlar.

bottom of page