top of page

Metil Paraben E218

Metil Paraben

CAS No: 99-76-3

Metil paraben, çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan mantar önleyici bir maddedir. Ayrıca gıda koruyucu olarak kullanılır ve E218 numarasına sahiptir.

Metil paraben, çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılan mantar önleyici bir maddedir. Ayrıca gıda koruyucu olarak kullanılır ve E218 numarasına sahiptir. Metil paraben, Drosophila gıda ortamında %0,1 oranında mantar ilacı olarak yaygın olarak kullanılır. İÇERİK TÜRÜ: Koruyucu
Mantar oluşumunu engeller, içeriği korur, antibakteriyel formüller oluşturur.

Hassas, alerjik ve/veya egzamalı ciltler hariç tüm cilt tipleri için önerilir.

Metil paraben birçok gündüz ve gece ürününde bulunur. Bu nedenle günde birkaç kez kullanılabilir.

Metilparaben, bileşenlerin "raf ömrünü" uzattığından dermatologlar, tüm bileşenlerle iyi çalıştığını söylüyor.

Metil paraben, doğayı koruduğu için genellikle tüm bileşenlerle güvenle kullanılabilir. Metil paraben, güzellik ürünleri ve gıda maddelerinde en popüler koruyuculardan biridir. Bileşen, yaban mersini gibi bir avuç meyvede doğal olarak bulunur, ancak sentetik olarak da oluşturulabilir.1 Krem temizleyicilerden nemlendiricilere, astarlardan fondötenlere kadar her şeyde bulunur ve bu ürünlerin etkinliklerini korumasına yardımcı olur. Rabach, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetik ürünlerinin raf ömrünü uzatmak için harikalar yaratan mantar önleyici ve antibakteriyel özelliklerle dolu olduğunu söylüyor. Metilparaben bir cilt bakım ürününün formülünü korumak için kullanılır ve bu nedenle cildinizin sağlık durumuna doğrudan faydalı değildir.


Mantar gelişimini engeller: Antibakteriyel özelliği sayesinde Rabach, metilparabenin mantar oluşumunu engellemek için birçok krem ​​ve kozmetik ürüne eklenen bir koruyucu olduğunu söylüyor.


Malzemeleri korur: Metilparaben, kremsi formüllerde mantarın büyümesini engellediği için, malzemeleri koruyabilir ve tüketicilerin kozmetik alışverişlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olabilir.


Antibakteriyeldir: Koruyucu olduğu için González, metilparabenin cilt bakımı ve kozmetik formülasyonlarında mikrobiyal büyümeyi ve bakteri ve küf gibi mikropları önlemede etkili olduğunu söylüyor.

bottom of page