top of page

Mentol

Menthol

CAS No: 1490-04-6 / 2216-51-5 / 89-78-1 / 15356-70-4

Analjezik, Anestezik , Antibakteriyel, Canlandırıcı, Yatıştırıcı, Ferahlık , Soğukluk hissi, Kan dolaşımını hızlandırıcı ve Dolgunluk özellikleri ile kullanılmaktadır.

Birçok farklı üründe (özellikle sakız gibi diş sağlığını etkileyen ürünlerde, öksürük şuruplarında ve nane şekeri gibi şekerlemelerde) kullanılmasının yanı sıra, hafif boğaz ağrısı ve hafif ağız ve gırtlak tahrişlerinin kısa süreli tedavisini sağlayan reçetesiz ürünler içinde de yer alır .

Kaşınmayı azaltan bir antipruritik olarak sınıflandırılır. Ayrıca kas ağrıları, burkulma ve benzer durumlara tedavi olarak uygulanan ürünlerin içinde bulunur. Aynı zamanda mentol, ağız temizliğinde kullanılan ürünler içerisindeki en çok rastlanan doğal bitkisel bir üründür.

Şekerleme üretiminde kullanılır ve tüketildiğinde insana ferahlık hissi verir. Sakızlarda ve nane aromalı ürünlerde de bu durum aynıdır.. Diş macunlarında ve ağız çalkalama sularında yine mentol bulunur, ayrıca şurup ve bazı ilaçların formülasyonlarında mentolün kullanıldığı bilinmektedir.


Synonyms:
Barber Retard
Cold Effect Relax Concentrate
Heat Effect Relax Concentrate
Total-Dent Complex
Corum 9230
Cooling Mols LE (D)
H-VIT (D)
4MAN
H-Vit Plus
NICOMENT
Cyclosystem Complex® Menthol 50%
Menthol Cystals USP
Menthol crystals USP
Dp-RP1r (D)
Menthol Crystals
Peppermint Fragrance Oil
Parchem Menthol Crystals
Peppermint Essential Oil
HydroSal™ FreshCool
MultiSal™ Menthol
MultiSal™ Skin Repair
Koko™ ML Plus II
Menthol RC
Menthol RCP
Menthol rac.
Menthol-l Freeflow®
Menthol-l dist.
Tagrol™ Ment1

bottom of page