top of page

MALTILITE Maltitol

MALTILITE

CAS No:

Maltilite® Maltitol Şurup, hafif tatlı bir tada sahip berrak, renksiz bir şuruptur.

Maltilite® Maltitol Şurup, hafif tatlı bir tada sahip berrak, renksiz bir şuruptur. ... Sakızlar, snack barlar, şekerlemeler, tatlı bisküviler, çikolata, sütlü ve dondurulmuş tatlılar, tahıl gevrekleri, reçeller, ketçap gibi şekeri azaltılmış ve şeker ilavesiz ürünlerin üretiminde kullanılabilir. Maltilite® Maltitol Şurup, hafif tatlı bir tada sahip berrak, renksiz bir şuruptur. Bu şekersiz, düşük kalorili toplu tatlandırıcı, nişastanın hidrolizinden elde edilen maltoz şurubunun hidrojenasyonu ile elde edilir. Sakız, snack bar, şekerlemeler, tatlı bisküvi, çikolata, süt ve dondurulmuş tatlılar, tahıllar, reçeller, ketçap gibi şekeri azaltılmış ve şeker ilavesiz ürünlerin üretiminde kullanılabilir. Maltilite® en uygun maliyetli şeker ikame maddesidir. Hoş tatlı bir tada ve sakaroza benzer bir reolojiye sahip, kaloriyi azaltan bir toplu tatlandırıcıdır. Maltilite®, "şekersiz", "kalorisi azaltılmış", "şeker ilavesiz", "düşük karbonhidratlı" ürünlerin üretimi için tatlandırıcı formülasyonların optimize edilmesini sağlar.

Maltilite®, cennet gibi tatlı

Maltilite®, Syral'in maltitol şurupları ve tozları serisidir. Maltitol, "polioller" veya "şeker alkolleri" olarak bilinen büyük bir toplu tatlandırıcı ailesinin bir parçasıdır. Mısır veya buğday nişastasından elde edilen maltoz şuruplarının hidrojenasyonu ile üretilir.
Maltitol, sakaroza kıyasla %80'lik bir tatlandırma gücüne sahiptir ve kötü tatlar içermeyen temiz ve hoş bir tat profili sunar. Hacim arttırıcı maddelerle birlikte kullanılması gereken yoğun tatlandırıcıların aksine, Maltilite® sakaroza çok yakın bir reolojiye sahiptir. Bu tat ve reoloji benzerliği, şekerin %100'e kadarını Maltilite® ile çok kolay bir şekilde değiştirmeyi sağlar.
Duyusal, doku ve korumada mükemmel sonuçlar sağlar.
Maltitol sadece 2.4 kcal/g kalori değerine ve 35 glisemik indekse sahiptir. Bu nedenle Maltilite®, gıdaların kalori değerini ve glisemi üzerindeki etkisini azaltmaya katkıda bulunur, bu da onu şeker hastaları için uygun hale getirir.
Maltilite® karyojenik değildir ve bu nedenle şekersiz şekerlemeler için çok takdir edilir ve ağız bakımında çok kullanılır

bottom of page