Izopropil palmitat CAS 142-91-6 Isopropyl palmitate

Isopropyl palmitate

CAS No:

İzopropil palmitat, palm yağı ve/veya hayvansal yağlardan yapılmış renksiz ve neredeyse kokusuz sıvı bir maddedir.

İzopropil palmitat, palm yağı ve/veya hayvansal yağlardan yapılmış renksiz ve neredeyse kokusuz sıvı bir maddedir. Palm yağı tipik olarak batı Afrika'ya özgü, ancak dünyanın her yerindeki tropik bölgelerde yetişen palmiye ağaçlarından elde edilir. Tohumları yağı üretir.İzopropil palmitat, güneş kremi, deodorant, parfüm ve diğer ürünler dahil olmak üzere yüzlerce kişisel bakım ve kozmetik ürününde kullanılır.

İzopropil palmitat ürünlerde ne yapar?
Puracy bunu ürünlerimizin hiçbirinde kullanmaz. İzopropil palmitat, bazı ürünlerde nemin cilde bağlanmasına yardımcı olarak nemlendirici görevi görür. Aynı zamanda ürünlerin düzgün bir şekilde yayılmasına yardımcı olan bir yumuşatıcıdır ve bir koku bileşeni olarak kullanılabilir. Yağda çözünür ama suda çözünmez.

İzopropil palmitat nasıl yapılır?
İzopropil palmitat, metil esterin izopropil alkol ile transesterifikasyonu ile üretilir. İşlem, metanolün, yağ asidinin izopropil alkol ile damıtılması veya esterleştirilmesi yoluyla çıkarılmasını içerir.[8,9] İzopropil palmitat, bir karışımdan oluşan bir mum için Uluslararası İsimlendirme Kozmetik Bileşeni (INCI) adı olan bir setil esterdir. doymuş yağ asitleri ve yağ alkollerinin esterleri. Setil esterler, yağ asitleri ve alkollerin reaksiyon ürünlerinden oluşan alkil esterler olan daha geniş bir kozmetik bileşen grubunun bir bileşenidir.