FORMALDEHYDE SODIUM SULFOXYLATE rongalite

FORMALDEHYDE SODIUM SULFOXYLATE rongalite

CAS No:

Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), oldukça küçük bir molekül için uzun bir isimdir. Aynı zamanda sodyum hidroksimetansülfinat veya en yaygın olarak ticari adı Rongalite olarak da bilinir.

Sodyum formaldehit sülfoksilat (SFS), oldukça küçük bir molekül için uzun bir isimdir. Aynı zamanda sodyum hidroksimetansülfinat veya en yaygın olarak ticari adı Rongalite olarak da bilinir. Sodyum Formaldehit Sulfoksilat Genellikle dihidrat olarak pazarlanmaktadır.
Sodyum Formaldehit Sulfoksilat
SFS'nin uzun bir geçmişi vardır:
Sodyum Formaldehit Sulfoksilat
Heyden Chemical Works'e (New York) tahsis edilen kısa bir 1908 ABD patentinde Bruno R. Seifert ve Otto W. Meves, formaldehit ve kükürt dioksiti çinko tozuyla, sodyum ile sodyum tuzuna dönüştürülebilen bir çinko formaldehitsülfoksilat içeren bir macuna indirgedi. hidroksitler veya karbonatlar.
1922 tarihli bir makalede, Upjohn1'den (Kalamazoo, MI) Frederick W. Heyl ve Frank E. Greer, 1913 tarihli bir Alman patentinde açıklanan bir yöntemin geliştirilmiş bir sentezini bildirdi. Formaldehit ve sodyum hidrojen sülfit karışımı, çinko tozu ve çinko oksit karışımı ile işlenir. Kıvrımlı bir saflaştırma süreci, kabul edilebilir derecede saf SFS'ye yol açar.
Virginia Smelting Co. 2'de (Portland, ME) Frederick W. Binns'e ait 1935 tarihli bir patent çinko, kükürt dioksit ve formaldehitten başlayan benzer bir sentezi tarif eder.
Bugün SFS, sodyum ditiyonit (Na2S2O4) ve formaldehitten üretilmektedir. Sodyum Formaldehit Sulfoksilat Başlangıçta cıva zehirlenmesi için bir tedavi olarak geliştirildi (dolayısıyla farmasötik kökenli), ancak bunun değeri sınırlıydı. Mevcut kullanımları, indirgeyici ajan olarak tekne boyamada, redoks polimerizasyon başlatıcı sistemlerinde ve akvaryum suyunun şartlandırılmasındadır.Rongalite, Na⁺HOCH₂SO₂⁻ moleküler formülüne sahip kimyasal bir bileşiktir. Bu tuzun, Rongalit, sodyum hidroksimetilsülfinat, sodyum formaldehit sülfoksilat ve Bruggolite dahil olmak üzere birçok ek adı vardır. Avrupa Kozmetik Direktifinde sodyum oksimetilen sülfoksilat olarak listelenmiştir. Sodyum Formaldehit Sulfoksilat