Cocoamide MEA

Cocoamide MEA

CAS No: 68140-00-1

Cocamide MEA, hindistancevizi yağından elde edilen kalın, mumsu ve beyaz bir maddedir. İyi kalınlaştırıcı ve opaklaştırıcı niteliklere sahip bir yüzey aktif maddedir (yüzey aktif madde).

Bu spesifik özellikler sayesinde kokamid MEA, herhangi bir temizlik ürünündeki ana yüzey aktif maddelerin etkisini desteklemek için sıklıkla kullanılır. Yüzey aktif maddeler kısmen suda çözünür ve kısmen yağda çözünür. Zengin bir köpük oluştururlar ve saçı ve cildi temizler, yağı etkili bir şekilde çözerler.

Cocamide MEA, hindistancevizi yağı ve monoetanolamin (MEA) yağ asitlerinden elde edilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, banyo sabunları ve şampuan formülasyonunda Cocamide MEA kullanılmaktadır.

Neden kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılır?
Cocamide MEA köpürme kapasitesini arttırır ve/veya köpüğü stabilize eder. Cocamide MEA, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin sulu (su) kısmını kalınlaştırmak için de kullanılır.

Bilimsel gerçekler:
Cocamide MEA (veya Cocamide Monoetanolamin), kehribar rengi sıvı veya katı pullar arasında açık sarı bir viskozdur. Hindistan cevizi yağında bulunan ve monoetanolamin ile reaksiyona giren yağ asitlerinden yapılır. Cocamide MEA, hindistancevizi yağından elde edilen yağ asitlerinin etanolaminlerinin bir karışımıdır ve ayrıca az miktarda Cocamide Dietanolamin (Cocamide DEA) içerebilir. Cocamide MEA, hindistancevizi yağından elde edilen kalın, mumsu ve beyaz bir maddedir. İyi kalınlaştırıcı ve opaklaştırıcı niteliklere sahip bir yüzey aktif maddedir (yüzey aktif madde).

Bu spesifik özellikler sayesinde kokamid MEA, herhangi bir temizlik ürünündeki ana yüzey aktif maddelerin etkisini desteklemek için sıklıkla kullanılır. Yüzey aktif maddeler kısmen suda çözünür ve kısmen yağda çözünür. Zengin bir köpük oluştururlar ve saçı ve cildi temizler, yağı etkili bir şekilde çözerler.