Bisabolol

Bisabolol

CAS No:

Bisabolol veya daha resmi olarak a - (-) - bisabolol veya levomenol olarak da bilinir, doğal bir monosiklik seskiterpen alkoldür.

Bisabolol veya daha resmi olarak a - (-) - bisabolol veya levomenol olarak da bilinir, doğal bir monosiklik seskiterpen alkoldür. Alman papatyası (Matricaria recutita) ve Myoporum crassifolium'dan elde edilen uçucu yağın birincil bileşeni olan renksiz, yapışkan bir yağdır. Alfa bisabolol veya a-bisabolol olarak da bilinen bisabolol, papatyada aktif bir maddedir. Bu yağ, papatyadan - özellikle Alman papatyasından - elde edilir ve kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılır.


Bisabolol papatyadan elde edildiğinden, iltihaplanmaya yardımcı olmak da dahil olmak üzere aynı niteliklerin çoğuna sahiptir. Ayrıca pek çok kozmetik ve cilt bakım ürününde kullanılmasının nedenlerinden biri olan hafif çiçeksi bir kokuya sahip olduğu da bilinmektedir.

Papatyaya ek olarak, bazı bitki ve ağaçlarda da bisabolol bulunabilir. Bisabolol doğrudan kaynaktan alınabilirken, laboratuvarda da yeniden oluşturulabilir, bu nedenle ortamdan hiçbir şey alınması gerekmez. Bisabololün popüler bir cilt bakım maddesi olmasının nedenlerinden biri, onu kullananlara birçok fayda sağlamasıdır. En bisabolol cilt yararlarından bazıları şunlardır:


Kuruluk ve pul pul dökülmeye yardımcı olan hidrasyon. İster yıl boyunca cildinizi kuru buluyor olun, ister nem takviyesi kullanabileceği aşamalardan geçiyor olun, bisabolol içeren ürünler kullanmak yardımcı olabilir.
Serbest radikallere karşı koruma, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi yaşlanma belirtilerini uzak tutmaya yardımcı olarak yaşlanma karşıtı cilt bakım rejiminize harika bir katkı sağlar.
Yatıştırıcı nitelikler, onu kolayca tahriş olan hassas cilde sahip kişiler için iyi bir seçenek haline getirir.
Bakterileri öldüren antimikrobiyaller, sivilceleri önlemeye ve azaltmaya yardımcı olabilir. Sivilceleri uzak tutmak istiyorsanız - ve dürüst olalım, kim istemez - bisabolol cilt bakımı cephanenizde olması gereken harika bir bileşen.
Cildin iyileşme tepkisinin uyarılması, yara izi ve lekelerin azaltılmasına yardımcı olur. Bu, daha net, daha eşit bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir.