top of page

Baybond XL 825

Baybond XL 825

CAS No:

Su bazlı alifatik bloke poliizosiyanat. Bayhydrol® polioller ile birlikte kullanılır. Suda indirgenebilir, ışığa dayanıklı tek bileşenli poliüretan pişirme kaplamalarının formülasyonu için uygundur. Baybond® su bazlı dispersiyonlar, alifatik izosiyanatlar ve termal olarak aktive edilmiş alifatik poliizosiyanatlar bazlı hem polyester hem de polieter poliüretanları (PU) içerir.

Su bazlı alifatik bloke poliizosiyanat. Bayhydrol® polioller ile birlikte kullanılır. Suda indirgenebilir, ışığa dayanıklı tek bileşenli poliüretan pişirme kaplamalarının formülasyonu için uygundur. Baybond® su bazlı dispersiyonlar, alifatik izosiyanatlar ve termal olarak aktive edilmiş alifatik poliizosiyanatlar bazlı hem polyester hem de polieter poliüretanları (PU) içerir. Cam, karbon ve bazalt elyaf boyutlandırma için bu film oluşturucular ve çapraz bağlayıcılar, yüksek performanslı takviyeli kompozitler sağlar.

Plastikler, üretimleri sırasında veya hemen sonrasında haşıl ile kaplanmış liflerle takviye edilir. İnce homojen boyutlandırma, matris ve elyaf yüzeyleri arasında kimyasal bir bağ sağlayarak yüksek kaliteli bir kompozit sağlarken elyafları hasardan korur. Film oluşturucu ve çapraz bağlayıcı, bir boyutlandırma formülasyonundaki iki ana bileşendir.


Baybond® su bazlı poliüretan dispersiyonları, iyi film oluşumu sağlayan, seyreltilebilir ve iyi kayma stabilitesi sağlayan bir elyaf boyutlandırma bileşimi sağlar. Bu PU dispersiyonları, polariteleri ve yaygın kimyasal haşıllama katkı maddeleri ile uyumlulukları sayesinde su bazlı boyutlandırmalarda maksimum formülasyon esnekliği sağlar.


Baybond® bazlı boyutlandırmaya sahip cam, karbon ve bazalt elyaflar, yüksek düzeyde mekanik strese ve ısıya dayanabilir ve ayrıca yüksek kimyasal direnç sağlar. Paralel olarak, su bazlı PU dispersiyonları, elastikiyet ve yumuşaklık ile birlikte iyi dengelenmiş çapraz bağlama kohezyonu ile karakterize edilir. Baybond® dispersiyonlarının kimyasal temeli, hem boyutlandırılmış elyaflar hem de güçlendirilmiş kompozitler için yüksek sararma stabilitesini garanti eder.

Temel faydalar
Yüksek performanslı yüksek mukavemet, dayanıklılık, kimyasal bağlanma ve hidroliz direnci
Güvenilirlik Liflerin güvenilir şekilde işlenmesi için yüksek PU dispersiyon tutarlılığı.
Uyumluluk Baybond®, yaygın kimyasal boyutlandırma katkı maddeleri ile kolloidal stabilite sunar.
Özelleştirme Poliüretan film oluşturucu ve çapraz bağlayıcı yapı, kişiye özel elyaf boyutlandırmasını kolaylaştırır.
Gıda ile temas AB 10/2011 kapsamında gıda teması için onaylanmış film oluşturucu ve çapraz bağlayıcı çeşitleri
Baybond® XL 825, cam elyaf boyutları için çapraz bağlayıcı olarak kullanıma uygun, su bazlı alifatik bloke poliizosiyanattır. Bu ürün uçucu olmayan içerik (0.9 - 1.1g / 1h / 125 °C, konveksiyonlu fırın) 30 ± 1, 23 °C'de akış süresi, (4mmcup) 10 - 55 ve pH değeri 20 °C'dir ( tedarik formu) 7-8.

Baybond® XL 825, termoplastikleri, özellikle poliamidleri güçlendirmek için Baybond bağlayıcılarla birlikte kullanılan cam elyafların boyutlandırılması için çapraz bağlayıcı olarak geliştirilmiştir. Baybond® XL 825'e dayalı cam elyaf boyutları, yüksek sıcaklıklarda bile iyi renk haslıkları ile karakterize edilir. Baybond® XL 825'e dayalı boyutların mekanik film özellikleri, 170 °C'den itibaren 20 dakikalık bir süre boyunca çapraz bağlanma sonrası tamamen geliştirilir. Ürün, normalde cam boyutlarının formülasyonunda kullanılan katkı maddeleri ile uyumludur, örn. yapışma arttırıcılar, yağlayıcılar, antistatik maddeler ve plastikleştiriciler.

bottom of page