top of page

Arap Zamk E414

Arap Zamk E414

CAS No:

'Arap zamkı' olarak da bilinen Akasya Sakızı, Akasya ağacının çeşitli türlerinden elde edilen doğal bir sakızdır.

INCI: Akasya Senegal Sakızı

'Arap zamkı' olarak da bilinen Akasya Sakızı, Akasya ağacının çeşitli türlerinden elde edilen doğal bir sakızdır.
Kıvam arttırıcı ve köpük/emülsiyon stabilizatörü olarak kullanılır ve su içinde yağ emülgatörü görevi görebilir (HLB 10-11)

Kullanım Şekli: Su fazına %1-10 oranında eklenir. Arap zamkı, vücudun antibiyotik amoksisilin'i emmesini önleyebilir. Bu etkileşimi önlemek için, amoksisilin almadan en az dört saat önce veya sonra arap zamkı alın.

Ağız yoluyla alınan ilaçlar (ağızdan alınan ilaçlar) GUM ARABIC ile etkileşime girer.
Arap zamkı lif içerir. Arap sakızını ağızdan aldığınız ilaçlarla aynı anda almak, vücudunuzun ne kadar ilaç emdiğini etkileyebilir. Bu etkileşimi önlemek için ağızdan aldığınız ilaçlardan 1 saat sonra arap sakızı alınız. Uygun arap zamkı dozu, kullanıcının yaşı, sağlığı ve diğer bazı koşullar gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Şu anda arap zamkı için uygun doz aralığını belirlemek için yeterli bilimsel bilgi bulunmamaktadır. Doğal ürünlerin her zaman güvenli olmadığını ve dozajların önemli olabileceğini unutmayın. Ürün etiketlerindeki ilgili talimatları izlediğinizden emin olun ve kullanmadan önce eczacınıza veya doktorunuza veya başka bir sağlık uzmanına danışın. Arap zamkı olarak da bilinen akasya zamkı, doğal, güvenli ve bitki bazlı bir katkı maddesi veya bileşendir. Akasya ağaçlarının gövdelerinin ve dallarının kesilmesinden sonra ortaya çıkan sızıntıdan gelir. Akasya zamkı yüzyıllardır kullanılmaktadır ve emülsifiye edici özellikler veya lif zenginleştirme gibi birçok farklı fonksiyonel özellik sağlar. Günümüzde tüm dünyada çok çeşitli tüketici ürünlerinde bulunur.

DSC03580 --- BD
Artık çok yönlülüğüne ek olarak, akasya sakızının faydaları listesine sindirim sağlığı da eklenebilir. Akasya sakızının lider üreticisi ve 1884'ten beri doğal sakız uzmanı olan Alland & Robert, kısa süre önce her gün akasya sakızı tüketen kişilerin bağırsak sağlığını iyileştirdiğini doğrulayan bir araştırma yaptı. Alland & Robert araştırmasının amacı, akasya sakızının bağırsak sağlığını iyileştiren bir madde olarak kullanımını destekleyen bilimsel veriler sağlamaktı. Bilimsel araştırmalar, akasya sakızının bir lif olmasının yanı sıra bir prebiyotik olduğunu zaten vurgulamıştır. Alland & Robert daha ileri gitmeye karar verdi ve akasya sakızının düzenli olarak bağırsak rahatsızlıklarından mustarip tüketiciler üzerindeki etkisini değerlendirmek için bir araştırma yaptı.

bottom of page