AOS Toz Alpha Olefin Sulphonate

AOS Toz

CAS No: 68439-57-6

Alpha Olefin Sülfonatlar, AOS tozu, sıvı AOS, ıslatma, karıştırma, emülsifikasyon, çözünürlük, yüksek sıcaklıkta iyi stabilite ve deterjan gibi mükemmel özelliklere sahip üçüncü nesil bir yüzey aktif maddedir.

Alpha Olefin Sülfonatlar, AOS tozu, sıvı AOS, ıslatma, karıştırma, emülsifikasyon, çözünürlük, yüksek sıcaklıkta iyi stabilite ve deterjan gibi mükemmel özelliklere sahip üçüncü nesil bir yüzey aktif maddedir. Yüksek köpürme özelliklerine, yumuşaklığa, sert suya karşı daha az dayanıklılığa ve mükemmel biyolojik olarak parçalanabilirliğe sahiptir. Alfa olefin sülfonat, yüksek köpürme ve güçlü emülsiyonlaştırma özellikleri ile karakterize edilen hafif bir anyonik yüzey aktif maddedir. Diğer avantajlar arasında mükemmel yüzey aktivitesi, sert sularda mükemmel dayanıklılık ve kalsiyum sabununun iyi dağılımı yer alır. Alfa olefin sülfonatlar tipik olarak etilen oligomerizasyonu gibi işlemlerle veya Fischer-Tropsch sentez işlemiyle oluşturulur. Sülfonasyon işlemi, sürekli bir ince film reaktörü içinde başlar. Yüksek sıcaklıkta hidroliz, siklik sülfonat esterleri ve alken sülfonik asitlerin bir karışımını oluşturmak için sültonlarla reaksiyona girer. Bunu, karışımı nötralize etmek için sulu sodyum hidroksit dahil etmek takip eder. Katı halde Alfa olefin sülfonatlar oluşturmak için su yerine izopropanol içinde nötralizasyon ve hidroliz yapılır.

Alfa olefin sülfonat, mükemmel temizleme ve yağ giderme özellikleri, güçlü ıslatma etkisi, köpük güçlendirici, hafif viskozite arttırıcı özelliklere sahiptir. Amfoterik ve iyonik olmayan yardımcı yüzey aktif maddeler dahil diğer yüzey aktif maddelerle uyumludur.

Kurutma etkisi olmadan cilde naziktir, bu da onu sülfatsız temizlik ürünleri yapmak için ideal kılar. İyi bir biyolojik olarak parçalanabilirlik ile birlikte bu özellikler, kozmetik bir bileşen olarak Alfa olefin sülfonatın yüksek popülaritesine yol açar. Genel olarak, sülfat olmayan anyonik yüzey aktif maddeler, özellikle kafa derisi ve saç bakımı için kişisel bakım temizleme ürünlerinde kullanım için yavaş yavaş ana çözüm haline geliyor.

Kozmetikte kullanılan en yaygın AOS, sodyum C14-16 olefin sülfonattır. Bu çok işlevli çeşitlilik, deterjan, emülgatör ve ıslatma maddesi olarak işlev görebilir. Uygun şekilde formüle edildiğinde viskoziteyi, köpürme özelliklerini ve stabil bir köpük üretimini artırır.

Alfa olefin sülfonat, nihai ürünün %4-30'u aralığında formüllere kendi başına eklenebilir. Konsantrasyon, köpürme ve temizleme etkileri gibi istenen özelliklere bağlıdır.