Siklopentasiloksan Cas No 541-02-6

Siklopentasiloksan yüzlerce kozmetikte kullanılmaktadır. Geçmişte, potansiyel sağlık ve çevresel riskleri hakkında tartışmalar vardı. Siklopentasiloksan Ancak Kozmetik İçeriği İnceleme Uzman Paneli, kozmetikte kullanımının güvenli olduğunu düşünüyor. Siklopentasiloksan Bununla birlikte, 2018'in başlarında Avrupa Birliği, buharlaşmadan önce yıkanması amaçlanan kozmetik ürünlerde D5 kullanımına kısıtlamalar getirdi. Siklopentasiloksan Yıkama ürünlerinde %0,1'in üzerindeki konsantrasyonların su kaynağında birikme riski olduğu belirlendi.
Siklopentasiloksan
Bu yaygın kozmetik içerik ve sizi ve çevreyi nasıl etkileyebileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.
Siklopentasiloksan
Siklopentasiloksan nedir?
Siklopentasiloksan kozmetik ürünlerinde düzenli olarak kullanılan bir silikondur. Genellikle tıbbi implantlarda, sızdırmazlık maddelerinde, yağlayıcılarda ve ön cam kaplamalarında bulunur.
Siklopentasiloksan
Siklopentasiloksan renksiz, kokusuz, yağsız ve su geçirmezdir. Cilt tarafından emilmez. Siklopentasiloksan Aksine, ondan hızla uzaklaşır. Bu özelliği onu ter önleyiciler ve saç spreyleri gibi çabuk kuruması gereken kozmetik ürünlerde faydalı bir bileşen haline getirir.
Siklopentasiloksan
Ayrıca yağlayıcı özelliği vardır. Bu, cilde ve saça uygulandığında kaygan ve ipeksi bir his verir ve ürünün daha kolay yayılmasını sağlar. Siklopentasiloksan , hızla buharlaşıp kuruyabilmesiyle bilinir. Silikonların suyu ittiği ve kolayca kaydığı da bilinmektedir. Siklopentasiloksan Bu nedenle, yaygın olarak yağlayıcılarda ve sızdırmazlık maddelerinde bileşen olarak kullanılırlar.
Siklopentasiloksan
Ayrıca cilt ve saç üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturdukları bilinmektedir. Bu, saçınızı çözmenize, kırılmayı önlemenize ve kabarmayı azaltmanıza yardımcı olabilir.
Siklopentasiloksan , çok çeşitli kişisel bakım ürünlerinde bulunabilir. Örnekler şunları içerir:
Siklopentasiloksan
saç spreyi
güneş kremi
terlemeyi önleyici
deodorant
saç kremi
şampuan
saç açıcı ürünler
su geçirmez maskara
Yapı temeli
göz kalemi
kapatıcı
SPF'li nemlendirici
göz farı
saç şekillendirici jel ve losyon
ruj
Bazen bir etikette dekametilsiklopentasiloksan veya Siklopentasiloksan olarak görünür. Ayrıca siklometikonun daha geniş kategori adı altına da konabilir.

Dimetikon veya polidimetilsiloksan (PDMS) olarak bilinen başka bir siloksandan farklıdır. Siklopentasiloksan

Siklopentasiloksan Cas No 541-02-6