KF 995 Siklopentasiloksan

KF 995

CAS No:

Siklopentasiloksan bugünlerde cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde oldukça yaygın olarak kullanılan bir silikon şeklidir.

siklopentasiloksan sizin radarınızda tam olarak bir bileşen olmayabilir (kısa bir süre önce bizimkilerde de olmadığını ilk kabul eden biz olacağız), ancak silikonları duyduğunuza bahse gireriz. Görüyorsunuz, siklopentasiloksan bugünlerde cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde oldukça yaygın olarak kullanılan bir silikon şeklidir. Ve bildiğiniz gibi ürünlerinizdeki silikon konusu çok tartışılan bir konu. Siklopentasilkson'u ve cilt bakımında nasıl çalıştığını anlamak kolay bir iş değil (neredeyse yazılması veya telaffuz edilmesi kadar zor), bu nedenle yönetim kurulu sertifikalı dermatolog ve LM Medical'ın kurucu ortağı olan Morgan Rabach'a döndük. NYC, BeautyStat'tan kozmetik kimyager Ron Robinson ve The Beauty Brains'ten bağımsız kozmetik kimyager Perry Romanowski, bizim için birkaç şeyi açıklığa kavuşturdu.

Siklopentasiloksan içeren ürünleri kullanmaya devam edip etmeme konusunda kendi bilinçli kararınızı verebilmeniz için tartışmalı içerik hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. siklopentasiloksanlar

İÇERİK TÜRÜ: Yumuşatıcı, yağlayıcı ve çözücü

BAŞLICA FAYDALARI: Ürünlere ipeksi bir doku verir, nemi kapatır ve daha ağır içerikleri çözer

KİMLER KULLANMALIDIR: Genel olarak, hafif bir ürünle cildini yumuşatmak isteyen herkes

NE KADAR SIKLIKLA KULLANABİLİRSİNİZ: Siklopentasiloksan günlük olarak kullanmak güvenlidir.

İLE İYİ ÇALIŞIR: Robinson, daha ağır yağlar veya silikonlarla birleştirildiğinde iyi çalıştığını çünkü bunların cilde yayılmasını kolaylaştırdığını söylüyor.

İLE KULLANMAYIN: Siklopentasiloksan, diğer tüm bileşenlerle olmasa da çoğu ile iyi çalışır.

Siklopentasiloksan nedir?
"Siklopentasiloksan" adını söylemek yeterince zor değilmiş gibi, dekametilsiklopentasiloksan olarak da bilindiğini belirtmeliyiz. Ancak vurgulamaya gerek yok - basit tutabilir ve diğer yaygın olarak kullanılan adı olan kısaca D5 olarak adlandırabilirsiniz. Siklopentasiloksan, Robinson tarafından silikon bazlı bir bileşik olarak tanımlanır ve siklometikon adı verilen daha geniş bir kategorinin parçasıdır. Öncelikle yumuşatıcı olarak işlev görür, renksiz ve kokusuz bir sıvı formda gelir ve cilt bakımından saç bakımına kadar çok çeşitli güzellik ürünlerinde bulunur.

Cylcopentasiloksanın Faydaları
Siklopentasiloksan cilde özgü minimal faydalara sahip olsa da, kayda değer duyusal özelliklere sahiptir ve ayrıca ürünün işleyişine yardımcı olur.


Kolayca yayılır: Silikonlar, kaygan kayma ve pürüzsüzlük hissi ile bilinir. Rabach, siklopentasiloksanın ürünlere kolayca uygulanan ve yağlı olmayan bir yüzey bırakan ipeksi pürüzsüz bir doku verdiğini söylüyor.
Ucuzdur: Rabach, siklopentasiloksan diğer benzer silikonlardan daha ucuz olduğu için, sonuç olarak onu içeren ürünlerinizin de daha uygun fiyatlı olacağını söylüyor.
Çabuk buharlaşır: Siklopentasiloksan uçucudur, bu nedenle ürünlerin daha hızlı kurumasını sağladığı için genellikle ürün formülasyonlarına dahil edilir.

Hafiftir: Robinson, bazı silikonların ağır olduğunu söyler, ancak bu özellikle hafiftir ve daha hafif bir his istendiğinde kullanılır. Bu özellik özellikle saç bakım ürünlerinde saç tellerini ağırlaştırmamak için faydalıdır.
Daha ağır içerikleri dağıtır: Robinson, siklopentasiloksanın daha ağır yağlar veya silikonlarla birleştirildiğinde iyi çalıştığını çünkü yayılmasını kolaylaştırdığını ve cilde hoş bir his verdiğini söylüyor.
Nemlendirmeyi kapatır: Rabach'a göre, siklopentasilkson cilt üzerinde bir mühür veya bariyer oluşturur. Bu bariyer, inflamatuar koşullara yol açabilen transepidermal su kaybına (TEWL) karşı koruma sağlar. Siklopentasiloksan, saç gövdesini kaplayarak saç üzerinde kullanıldığında da benzer şekilde çalışır. Silikonun moleküler yapısı (her molekül arasında geniş boşluklar bulunan büyük moleküller), oluşturdukları bariyerin geçirgen olduğu ve cildin "boğulmasını" engellediği anlamına gelir.